EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je najavu škotske premijerke Nikole Sturdžen da će škotski parlament objaviti predlog zakona o održavanju referenduma o nezavisnosti, koji treba da se održi u oktobru naredne godine podsetivši da je London priznao nezavisnost Kosova bez referenduma i bez “posebnog zakona”.

“A mi znamo da su Britanci ljudi tradicije i sudske prakse. Zar nije tako, ministarko Tras”, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je takođe zapitala britansku šeficu diplomatije zašto Škoti ne žele da žive u “tako uspešnoj zemlji” i stalno zahtevaju nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva.

U zaključku, Zaharova je ironično primetila da dok se britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras bavi pitanjima drugih država u njenoj zemlji se gomila sve više problema.

“Ispostavilo se da dok se britanska ministarka spoljnih poslova vozi po baltičkim zemljama u tenku u potrazi za Crnim morem i lobira za isporuke oružja Ukrajini, njena zemlja puca po šavovima”, navela je Zaharova.

Ona je ranije savetovala Liz Tras da “bolje izuči geografiju”, kada je za britanska šefica diplomatije izjavila da će London nastaviti da pomaže svojim baltičkim saveznicima preko Crnog mora i snabdeva Ukrajince odbrambenim oružjem.

Zaharova je potom skrenula pažnju da za “odbranu Baltika” treba delovati preko Baltika, a ne Crnog mora, napominjući da se zbog toga te zemlje nazivaju Baltičkim, pošto ih zapljuskuje Baltičko more.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here