Zaharova: Produžavanje evropskih sankcija Rusiji – pokvarena ploča

sputniknews.com, Vestionline
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Produžavanje evropskih sankcija Rusiji je kontraproduktivno i za samu Evropsku uniju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

– To je takva pokvarena ploča, ali farsa je u činjenici da već po kuloarima govore da je to destruktivno i u suštini razorno za samu Evropsku uniju, kojoj predstoje mnoge poteškoće u vezi sa „bregzitom“ i sa drugim procesima koji se tamo odvijaju, a razvlačenje sankcija protiv Rusije i osećaj rastućeg pritiska iz Vašingtona, posebno u vezi sa energetskom saradnjom sa Rusijom, sve je to kontraproduktivno, i to direktno za Evropsku uniju – rekla je Zaharova novinarima, komentarišući dogovor o novim evropskim sankcijama Rusiji.

Ona je naglasila da Moskva sankcije Evropske unije smatra nelegitimnim, ali da se neće mešati u proces njihovog usvajanja.

– Oni sami moraju da odgovore na pitanje zašto im je to potrebno i koliko dugo će to trajati – zaključila je portparolka.

Ranije je izvor u Evropskoj uniji saopštio da su se stalni predstavnici zemalja EU planirano dogovorili o nacrtu odluke prema kojoj se produžavaju još šest meseci individualne sankcije protiv fizičkih lica i organizacija iz Rusije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime