EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

„Zapravo, Sjedinjene Američke Države trebalo bi da se prvo izvine onima koje su bombardovali, a zatim da isplate kompenzaciju za pobijene, ranjene i one kojima je narušeno zdravlje zbog bombi sa osiromašenim uranijumom. A tek onda, kada stvore odgovarajući, a ne parcijalno-toksičan temelj, da pozovu da se ’krene napred‘“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije je odlazeći ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot pozvao Srbe da NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine posmatraju u široj perspektivi.

– Ni Srbija ni Sjedinjene Države ne mogu da vrate vreme. Ono što možemo je da 1999. godinu posmatramo u široj perspektivi. Pokušavao sam da podsetim da su odnosi SAD i Srbije kroz istoriju uglavnom bili odlični, a da izuzetak predstavljaju devedesete godine prošlog veka i dešavanja za vreme Miloševićevog režima. Dve decenije su prošle od tada. Krajnje je vreme da krenemo napred i poboljšamo naše odnose, a imamo veoma dobru osnovu za takav napredak – izjavio je ambasador.

U martu je NATO saopštio da je bombardovanje Jugoslavije bilo potrebno i legitimno.

7 KOMENTARA

  1. Svaka čast Zaharova. Rekli ste ono sto većina naših političara ne sme reći. U tome je Vaša veličina i kako kaže naš narod ,“ imate ono veliko „M“ sto većina muškaraca nema. Hvala na odgovoru Američkom ambasadoru. Ako mu mozak nije ispran i korumpiran shvatiće nekako . Još jednom HVALA.

  2. Nema potrebe Zaharova ti da braniš nas Srbe, hvala vam najlepše ali nabolje ce nama biti ako vi rusi budete gledali svoja posla a mi naša. Nego bolje pustite da nešto uvezemo i na vaše tržište i skinete vize koje još vaze za nas Srbe prilikom ulaska u vašu Rusiju. Vodi računa o svojoj kući i pustite nas na miru.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime