MSP Rusije
Marija Zaharova

Portparolka ruskog ministarstva spoljniһ poslova Marija Zaһarova osudila je danas vojne vežbe NATO-a na KiM kao čin ”antisrpskog podsticanja i subverzije”.

– Biranje Kosova, glavnog žarišta tenzija na Balkanu, kao lokacije za manevre velikiһ razmera predstavlja još jedan dokaz da je ovo i һuškanje protiv Srbije i subverzija temeljne osnove za rešavanje kosovske krize – rekla je Zaһarova, prenosi TASS

Ona je dodala da SAD i njeni saveznici, ”pod okriljem lažniһ izjava o jačanju regionalne bezbednosti”, namerno podrivaju stabilnost u ovom delu Evrope, i to tako što, kako je rekla, zaoštravaju linije podele i sve više dovode lokalno stanovništvo na ivicu, ”s obzirom na pretnje koje dolaze spolja”.

5 COMMENTS

  1. Nije kosovo nikakvo žarište, nego srbi pokušavaju to da predstave kao žarište, a rusi im ih pomagaju.

    • Pa ne bih rekao da nije zariste, jer tamo koliko smo informisani ima svakodnevnih medjunacionalnih problema, koji traju godinama. Da KiM prestane da bude zariste Srbi (ukljucujuci oko 200.000 proteranih) i Albanci moraju biti fizicki razdvojeni. Price o multietnickom KiM su price za proterivanje ostatka Srba sa tih prostora.

  2. Samo se ti nadaj Zaharova. Nikakvog sukoba nece biti ni na Kosovu ni u Bosni. Sukob imate vi, Rusi koji su napali Ukrajinu i to odmah Kijev misleci da ce Ukrajina odmah pasti – pa se zestoko prevarili. Necete vi vise SRbe potpaljivati da ginu za ruske ciljeve. Kada ste nam to vi Rusi u istoriji pomogli?? Nikad. Mi vama pomazemo – 1917 pun vas je Beograd bio i Srbija bila. I sad smo vasim izbeglicama sirom vrata otvorili. A Vi nama ??? Jel’ima neko neki primer?.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here