EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova obratila je pažnju na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu: dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja.

“Novinari nemačkog lista ‘Nojes Dojčland’ pronašli su znake lakog rastrojstva u sopstvenoj vlasti”, napisala je Zaharova na telegram-kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o Kosovu je napisano: “Široko rasprostranjen organizovani kriminal. Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski”.

“Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju ‘zemljom mogućnosti’, a drugi – ‘crnom rupom’. To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju”, naglasila je Zaharova.

“U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja ‘Hekler i Koh’ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: ‘još jedna’, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)”, zaključila je portparolka ruskog MIP-a.

5 COMMENTS

  1. Зашто? Зато што швапски уљези, од кад су спопали Европу, воде рат против Словена.

  2. Druge zemlje a i Srbija se naoruzavaju krompirima i bananama,pa normalno se da jacaju bezbednost pa nece valjda kao Matija Gubec sa vilsna,srpova i lopatama protiv potencijalnog agresora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here