twiiter.com/nbaphotos

A, sve zbog Mareja, koji je odbranom potpuno izbacio iz igre prvu zvezdu Oklahome.

Džamal Marej i ostatak ispovređivane spoljne linije Denver Nagetsa odigrali su jutros u Koloradu pokretljivu i lukavu odbranu na Raselu Vestbruku i spustili Oklahominu “tripl-dabl” mašinu na 13 poena uz šut iz igre 5/15.

Važnije od toga, nekadašnji MVP nije uspeo da se nametne kao glavni protagonista sa loptom u neizvesnoj završnici, u kojoj je podbacio i Pol Džordž, pa je u porazu Tandera najvažnije šuteve morao da “uzme” Denis Šreder (i promaši ih).

Vidno nervozan zbog svega, “Ras” je u finišu ušao u verbalni duel i umalo fizički kontakt sa Marejom, što se očigledno nije bilo dopalo našem Nikoli Jokiću, pa su sudije na kraju morale da razdvajaju i Vestbruka i njega.

Iako je “započeo kavgu”, “namazani” Vestbruk je u jednom trenutku počeo da smiruje situaciju i naglas govori: “Dobri smo, dobri smo”, međutim to kao da nije bilo dovoljno Jokiću, koji je nastavio duel sa Vestbrukom i na kraju ostao jedini nekažnjen u ovoj “laganoj” kavgi između divizijskih rivala.

Sudije su Vestbruku i Mareju podelile po tehničju na 35,7 sekundi pre kraja, kada je svima u dvorani bilo jasno da su Nagetsi dobili i drugi okršaj ove sezone posle onog u Oklahomi (98:105).

U intervjuu na parketu odmah po završetku meča, Jokić nije bio upitan za duel sa Vestbrukom, ali jeste u “mix zoni” ispred svlačionica.

– On je tip koji voli da se takmiči, ne voli da gubi. Sve je u redu. Želeo sam samo da ih razdvojim – rekao je srpski centar, kom je nedostajala jedna asistencija za “tripl-dabl”.

Vestbruk kaže da je postojao razlog zbog kog je nastala tenzija i da je to bio Marej.

– Stao mi je na put – rekao je Vestbruk.

Marej, međutim, kaže da se samo našao tu, a ne pokušavao da isprovocira rivala.

– Stajao sam u mestu i pokušao je da me pomeri da bi prošao. Prvi me je odgurnuo. Tako je, kako je. Nisam uradio apsolutno ništa – rekao je bek Denvera svoje viđenje cele situacije.

Denver (19-9) je pobedom odbranio prvo mesto na Zapadu, ispred Golden Stejt Voriorsa (20-10), koji su takođe pobedili u noći između petka i subote. Oklahomi (17-10), posle propuštene prilike da pretekne Nagetse pobedom na njihovom parketu, ostaje da “paze” na timove iz Los Anđelesa, Kliperse i Lejkerse (17-11).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here