Zakazan susret između Pavlovića i Jovanovića

0

Zahvalnica: Miodrag Pavlović (levo) sa predsednikom KUD Božur
 

Skroman kao i uvek, samo nam je rekao da radi već 40 godina u inostranstvu, da je rodom iz Beograda i da želi da otkupi jedan crtež desetogodišnjeg darovitog učenika Nikole Jovanovića koji nudeći svoje radove u Ulici Kraljice Marije ispred broja 27 zarađuje za život porodice.

Na ponudu da se njihov zajednički susret odigra u prostorijama Humanitarnog mosta, Pavlović je rekao: "Hvala, ne želim nikakvu pompu. Pročitao sam priču o dečaku koji na ovaj neobičan način izdržava majku i sebe, pa se poželeo da ga lično upoznam i da budem jedan, nadam se,od mnogih zemljaka, koji će poneti svojoj kući bar jedan njegov crtež. To će pričiniti i meni radost, a verujem da ću istovremeno i pomoći ovoj beogradskoj porodici."

Naši novinari su ovom humanom čitaocu "Vesti" dali broj telefona porodice Jovanović: 00381 61 23 69 897 i poželeli da njihov susret koji će se odigrati 13. jula ostane u lepom zajedničkom sećanju i plemenitog zemljaka iz Švajcarske kao i porodice Jovanović.

 

Uvek uz mlade

Miodrag Pavlović Oman dugogodišnji je iskusni i poznati folkloraš. Svoju igračku karijeru u Švajcarskoj započeo je pre 35 godina u KUD-u Kolo Baden. Radio je u mnogim kulturno-umetničkim društvima i podučavao mlade fokloraše, prenoseći im svoje bogato iskustvo u želji da nauče deo svoje kulturne baštine. Trenutno je umetnički rukovodilac KUD-a Božur iz Otvil am Zea.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here