Žal za ruskim turistima u ski centrima

0

Beta/AP/P. G.
Francusko skijalište u regionu Savoj ima goste, ali ne one koji vole da potroše
 

Gosti iz istočne Evrope su zahtevni – žele dobru hranu i piće koje troše u većim količinama, beskrajnu zabavu i uopšte ne obraćaju pažnju na novac. U 2015. godini Zakopane se nada poseti turista iz zapadne Evrope, koji nisu, kao komšije sa Istoka, preterano rastrošni i velikodušni, piše "Dojče vele".

– Hotelijeri, ugostitelji i trgovci na malo osetiće pad broja turista. Inače, Rusi i Ukrajinci su u gradu ostavljali dosta novca. Prihodi će će biti manji – rekao je bivši gradonačelnik Zakopana Januš Majćer.

Zakopane godišnje poseti dva miliona turista. Mesto ima 27.000 stanovnika i za većinu njih turizam je bio glavni izvor prihoda.

Slično je i u skijalištima u francuskim Alpima. Iako su na dobrom glasu kod skijaša u celoj Evropi, ski rizort Bel Planj u regionu Savoj žali za Rusima trošadžijama. Hotelijeri, taksisti i prodavci ski-pasova žale se da su ostali bez najboljih gostiju i to usred sezone.

Za ovakvu situaciju krive sankcije koje je EU uvela Rusiji, ekonomsku krizu kod Rusa i pad vrednosti nafte. Nadaju se rešenju ukrajinske krize i sledećoj sezoni sa Rusima na skijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here