EPA/Zurab Kurtsikidze

Skoro 9.000 ukrajinskih vojnika stradalo je u ratu sa Rusijom, izjavio je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji.

Zalužnji je na konferenciji za novinare, održanoj u čast poginulih i vojnih veterana, rekao da je potrebno zaštiti decu u nekoliko delova zemlje, uključujući u Kijevu.

– Oni zaista ne razumeju ništa šta se događa i definitivno im je potrebna zaštita, jer im je otac otišao na front i možda je među skoro 9.000 heroja koji su ubijeni – rekao je Zalužnji.

On nije izneo detalje i nije rekao da li broj stradalih uključuje sve ubijene u borbama, kao što su graničari.

5 COMMENTS

  1. Skoro 200.000 a ne 9000. Pa svaki dan im Rusi ubiju po stotinak i više vojnika. To ustvari nisu vojnici već prisilno mobilisani nesrećnici koje ukrajinski komandanti bacaju pred Ruse kao topovsku hranu. Posle ovog rata Ukrajina više neće postojati kao nezavisna država a ukrajinski narod se decenijama neće oporaviti od ratnih razaranja i ubijanja.

  2. Smesno. Tvrde da je 9,000 Ukrajinskih vojnika stradalo a pre dva meseca su tvrdili da je preko 20,000 Ruskih vojnika stradalo. Pa znaci Ukrajina odavno pobedjuje rat?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here