EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Paulo Dibala

Slučaj Paula Dibale polako, ali sigurno poprima sve karakteristike miksa latinoameričkih sapunica i indijskih porodičnih drama pretendujući da postane glavna priča merkata, ne samo ovog leta, već možda i ove decenije.

Od trenutka kada je objavljeno da Juventus neće produžiti ugovor sa Dibalom, krenula je licitacija gde će nastaviti karijeru. Delovalo je da je Inter najviše zagrizao i da je spreman da ispoštuje sve zahteve igrača.

Takođe, delovalo je i da je igrač najsrećniji sa scenarijom da nastavi na Meaci karijeru. Kako god, s obzirom da se već u januaru znalo da će biti slobodan Argentinac na leto, niko nije verovao da će jul dočekati bez kluba.

Ne samo da je tako, već sada deluje i da ga niko neće onoliko koliko je on mislio. To znači da niko od zainteresovanih nije spreman da mu plati željenih sedam miliona evra godine, a sam Inter trenutno deluje veoma hladno što se tiče njegovog dolaska. O tome možda najbolje svedoči izjava legende kluba Havijera Zanetija.

– Kao što je naš izvršni direktor Marota rekao, Dibala je uvek izgledao kao prilika za nas, jer je slobodan igrač. Ali danas Inter ima Lautara Martinesa, Romelua Lukakua, Hoakina Koreu, Edina Džeka i Aleksisa Sančesa. Kao što vidite, trenutno nema mesta za Dibalu u Interu. Što ne znači da stvari ne mogu da se promene – rekao je Zaneti.

Ovo praktično znači da, dok neko od navedenih igrača ne napusti Meacu, nema ništa od dolaska Dibale. Iako bi, navijači da se pitaju, rado videli leđa sigurno Aleksisku Sančesu, a verovatno i Korei i Džeku, postoji strah da je dolazak Dibale direktno vezan za potencijalni odlazak Lautara Martinesa, kojeg žarko želi Totenhem i trener Antonio Konte, koji je radio sa Lautarom u Interu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here