Zaobišli Srbe i Hrvate?

0

Parlamentarna delegacija Bosne i Hercegovine boravi ovih dana u Australiji na poziv svojih domaćina iz ovdašnjeg Federalnog parlamenta. Ovo je, u stvari, uzvratna poseta pošto je grupa australijskih parlamentaraca boravila u BiH.
U delegaciji se nalaze: Milorad Živković, predsedavajući Predstavničkog doma, Ilija Filipović, predsedavajući Doma naroda, Azra Hadžiahmetović, predstavnik u Predstavničkom domu i vođa grupe prijateljstva Skupštine BiH i Australije, Mirsada Bukarić-Kovačević, rukovodilac Sektora za međunarodne odnose i protokol, kao i Igor Bunjić, savetnik predsednika Predstavničkog doma.
Ambasada BiH obavestila je da povodom posete najviših ličnosti svog parlamenta organizuje prijem u sredu uveče u svojim prostorijama,
Pored službenih razgovora sa australijskim domaćinima, članovi delegacije imali su zakazane razgovore sa predstavnicima bosanskohercegovačkog iseljeništva, u Sidneju i Melburnu, a u organizaciji Veća BiH.
I pored pokušaja, nismo dobili odgovor na pitanje da li će gosti iz Sarajeva voditi i slične razgovore sa srpskim, odnosno hrvatskim iseljenicima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here