EPA/ Sergei Ilnitsky
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni

Zapad je izmislio priču o navodnom trovanju blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog kako bi očuvao sliku ruske agresije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Izmišljena je priča o navodnom trovanju Navaljnog hemijskim oružjem i sve je to pripisano Moskvi. Sve je banalno, upravo tako. I ta priča ponovo vraća javno mnjenje u zemljama Zapada na faktor navodne agresije Rusije i prevodi politikološku misao na kolosek kako Rusiju treba i dalje obuzdavati, objašnjava zašto treba postupiti tako a ne drugačije i zašto je potrebno budžete NATO prilagoditi još većoj militarizaciji – rekla je Zaharova za „Prvi kanal“.

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu. Lekari bolnice u Omsku su potom saopštili da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja.

Na zahtev porodice, bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu. Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

1 COMMENT

  1. Folirant navalni, dobio pare da se pretvara da mu je lose, pozorisni glumac trece Klasse, ko je preziveo trovanje bojnim otrovom, budalastina, samo naivni veruju u to da je preziveo super Mario navalni

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here