EPA-EFE/YAUHEN YERCHAK
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko siguran je da Zapad finansira proteste i nerede u republici. On je pozvao države EU da obrate pažnju na svoje probleme, a ne da diskutuju o situaciji u Belorusiji.

– Zapadne države već direktno, ne krijući, govore da prikupljaju sredstva i šalju ih u Belorusiju. Mi to vidimo – rekao je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti.

– Naravno, mi ne možemo da ispratimo sva sredstva koja pristižu, jer ih mnogo dolazi u kešu. Međutim, mi to znamo i na to se koncentrišemo – dodao je on.

Lukašenko je pozvao lidere EU da ne diskutuju o situaciji u Belorusiji, već da obrate pažnju na probleme u svojim zemljama.

Hvala radnicima

Predsednik Belorusije je zahvalio radnicima koji se nisu pridružili štrajku i obećao da će rešiti situaciju sa demonstrantima koji ih sačekuju na ulazu u fabrike.

– Brinu nas pretnje i napadi na rukovodioce i radnike u preduzećima. Oni, pre početka i na kraj radnog dana prolaze kroz špalir agresivne mase. Kao gestapo. Samo želim da kažem radnicima, da im izrazim zahvalnost i zamolim da ne spuštaju pogled na asfalt. Vi ste radnici, gospodari te fabrike, sa demonstrantima koji vas dočekuju na ulazu ćemo mi rešiti problem – rekao je Lukašenko, prenosi agencija BelTa.

Predsednik Belorusije je na sednici Saveta bezbednosti na kojem su putem video-linka učestvovali rukovodioci regiona izjavio da je i dalje teška društveno-politička situacija u zemlji.

1 COMMENT

  1. Sledeći put kada ti SZO ponudu pare da lažeš narod kao i svi “lideri” ti prihvati. Na kraju krajeva globalistička mafija ono što zacrta i ostvari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here