Youtube/The Independent
Nuklearna elektrana Zaporožje

Rusija se „bori“ da se dozvoli specijalistima iz Međunarodne agencije za atomsku energiju da posete Zaporošku nuklearnu centralu, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Borimo se da stručnjaci, predstavnici Međunarodne agencije za atomsku energiju mogu da dođu do Zaporoške nuklearne elektrane. I oni to žele. Međunarodna agencija za atomsku energiju, kao struktura, već duže vreme je spremna da to uradi. Ali ta, takozvana zapadna zajednica, zajedno sa kijevskim režimom, čini sve da to spreči – rekla je Zaharova na jutjub kanalu “Solovjov lajv”.

Pored toga, ona je dodala da najverovatnije Ukrajina granatira Zaporošku nuklearnu elektranu po zadatku.

Ranije je u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održana sednica posvećena situaciji u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani na kojoj je šef ruske Misije u UN Vasilij Nebenzja upozorio da zločinačke akcije Kijeva na objekte nuklearke guraju svet na ivicu nuklearne katastrofe koja je u ravni sa onom koja se dogodila u Černobilju.

3 COMMENTS

  1. Neka cekaju kad Putinu popizdi i kad krene sa jacom ofanzivom onda im se lose pise kao sto je rekao mogu rakete da zalutaju i po EU kao onaj dron u Hrvacku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here