pixabay.com

Indijski carinski organi zaplenili su kontejner sa 740 tona amonijum nitrata, hemikalije koja je ove nedelje izazvala stravičnu eksploziju u prestonici Libana, u kojoj je poginulo oko 150 osoba, dok je oko 5.000 povređeno.

Carinski organi u južnom indijskom lučkom gradu Čenaj saopštili su da je velika pošiljka hemikalija skladištena na tom mestu, na udaljenosti od 20 kilometara od grada.

„Zaplenjeni teret je bezbedno skladišten i bezbednost tereta i javnosti je osigurana s obzirom na opasnu prirodu tereta“, naveli su u saopštenju.

Ističe se da ne postoji stambeno područje u krugu od dva kilometara od teretne stanice, u kojoj je skladištena roba, prenosi Tanjug.

Amonijum nitrat upotrebljava se za pravljenje đubriva i eksploziva, koji se uglavnom koriste za vađenje ruda i kamena u Indiji.

Pošiljku je kompanija Aman Hemikals, čije je sedište u saveznoj državi Tamil Nadu, uvezla 2015. godine, a ona je konfiskovana po dolasku u zemlju zbog navodnog kršenja pravila uvoza, naveo je jedan carinski zvaničnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here