Pixabay
Ilustracija

U akciji kodnog imena “Kobe-phantom” španska policija zaplijenila je oko pola miliona evra u kešu i 400 kilograma kokaina.

Tamošnja policija saopštila je da je među uhapšenom četvorkom iz škaljarskog kriminalnog klana i vođa bande kradlijvaca dragulja Pink Panter, poznat po pljačkama u najluksuznijim zlatarama na svijetu.

Navodno, taj uhapšeni državljanin je Crne Gore.

”Demontirana je kriminalna mreža mafijaškog crnogorskog klana “škaljari”… Zapljenjeno je 400 kilograma kokaina i skoro 500.000 evra”, objavila je španska policija.

Tamošnji mediji prenose da policija sumnja da je pola miliona evra pronađenih kod četvorice članova klana stečeno trgovinom droge.

Iz policije Španije saopštili su da su članovi klana na Kanarskim ostrvima iznajmljivali vile u luksuznim četvrtima, odakle su navodno distribuirali drogu lokalnim bandama. Sumnjiče ih da su organizovali šverc droge iz Južne Amerike do Španije.

U akciji tamošnje policije zaplijenjeno je jedno vozilo, jahta, 12 kriptovanih telefona, više elektronskih uređaja…

Navodi se da su Europol, ataše iz španske ambasade u Srbiji, kao i crnogorska i albanska policija sarađivali tokom istrage koja je prethodila akciji hapšenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here