Ogorčenost navijača Marseja primorala novog sponzora kluba da se odrekne svog identiteta na dresu za sledeću sezonu.

Nedavno je firma za dostavu hrane naručivanjem preko interneta “Uber Eats” sklopila ugovor s Francuskom profesionalnom fudbalskom ligom (LFP) da joj bude naslovni sponzor sledeće dve sezone u nacionalnom prvenstvu. Na društvenim mrežama su neki poterali šegu (“hranu će sada dostavljati direktno na teren”), ali LFP je odlično prošla. Dobijeće po godini 15 miliona evra.

Tu “Uber Eats” nije stavio tačku na ekspanziju u francuski fudbal. Postao je i pokrovitelj Marseja, nekadašnjeg prvaka Evrope, koji se nada da će s novim trenerom Portugalcem Vilasom Boasom najzad moći da se umeša u trku za titulu prvaka. Od “dostavljača hrane” imaće po tri miliona evra za tri godine. Doskorašnji sponzor “Oranž”, francuska telekomunikacijska kompanija, davala je milion manje.

Saradnja, međutim, nije krenula glatko. Sve je počelo od pres-konferencije na kojoj su predsednik kluba Žak-Anri Ejro i predstavnik sponzora s još dva igrača pokazali kako će izgledati dresovi za sledeću sezonu. Napis “Uber Eats” je pratio sopstveni identitet – druga reč (hrana) napisana je zelenom bojom.

Kad to videše, navijači ni da čuju. “Zar da nam boja Sent Etjena ruži dres?”, pitanje je pod koje može da stane sva njihova gorčina u kontekstu ljutog rivalstva. I – gnev je urodio plodom.

– Čuli smo glas navijača i rešili smo da promenimo boju logotipa. Uvažavamo identitet kluba i uvek ćemo slediti navijačka osećanja – izjavio je Stefan Fikaija, generalni menadžer za zapadnu i južnu Evropu.

“Eats” sada piše crno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here