pixabay.com

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 114 korisnika i 30 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 496, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 185, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo kovida 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, ”Miljakovački vinogradi” i “Nada” u Beogradu, ”Radost” i ”S.Nikola” u Negotinu, ”MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se podseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here