Zasijali “Dukati”

0

Reč je o modernoj kući, od 250 kvadrata, sa ogromnom terasom i velikim dvorištem sa kompletnim dečjim igralištem, koju su svi članovi, zajedničkim naporom, kompletno renovirali. Svi su saglasni da je to i bilo potrebno društvu koje broji 197 članova, svih uzrasta i godišta.

 

Uprava sastavljena od mladih članova, uglavnom drugara iz detinjstva, radi na kupovini iznajmljenih prostorija, u nadi da će se prostorije prenositi sa kolena na koleno društva "Dukati". Predstavnici svih generacija su veoma složni, otvoreni jedni prema drugima, ljudi koji se raduju svakom susretu i zajedničkih akcijama.

Uprava

Predsednik je Darinka Mitrović, potpredsednik Predrag Petrović, blagajnik Dejan Gajić. Upravu sačinjavaju još Slađana Pavlović, Radica i Nebojša Kanić, Tanja Gluvić, Milica Manojlović, Rade Ilić, Željko Petrović, Darko Mirković, Bratislav Đorđević, Mladen Drljača i Aleksandar Bojević. Sve informacije o udruženju se mogu dobiti na telefon 0176 67532036.

Na žurci koju su organizovali povodom prve godine boravka u svojim prostorijama, okupili su se članovi kluba, predstavnici tri generacije, Srbi iz drugih udruženja u Štutgartu, kao i predstavnici generalnog konzulata Srbije na čelu sa generalnim konzulom Perom Jankovićem i vicekonzulom Nebojšom Živkovićem.

 

Hrane i pića je, kao i uvek, bilo u izobilju, a nije izostao ni dobar štimung za koji je bio zadužen član uprave Maki sa svojim bendom. Igra, ples i pesme trajali su do jutra. Svi su bili odlično raspoloženi i složni, čime su još jednom pokazali svoje dve važne karakteristike – slogu i otvorenost.

 

Članovi "Dukata" se raduju novim članovima, za koje su vrata uvek otvorena kao i za sve dobre ideje.
 

Folklor u "pampersu"

Društvo ima više folklornih grupa različitog uzrasta: 29 igrača "pampers lige" uzrasta od tri do osam godina sa kojima radi Darinka Mirković, zatim dečja grupa – od osam do 16 godina – koju čini takođe 29 mališana, sa kojima rade dve koreografije Mihaela Držalja i Željko Petrović, kao i 27 igrača uzrasta od 16 do 66 godina, čiji je vođa folklora Radica Kanić, a podržava je Dalibor Stanković, dok je trener Franko.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here