Z. Mirković
Penzioneri i njihovi gosti

U prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču održano je novo okupljanje članova Udruženja penzionera, odnosno, kako ih neki zovu “zaslužnih”. Članovi udruženja su pretežno oni koji su bili aktivni od prvog dana samoorganizovanja naših građana u Austriji. Njih pedesetak okupilo se da se ispričaju i dogovore oko aktivnosti, ali i da se dobro provesele.

U ime udruženja pozdravio ih je Dragutin Petković Petko neumorni predsednik, inače legenda organizovanja srpske dijaspore u Austriji, a potom i Radmila Maksimović, potpredsednica Zajednice srpskih klubova.

Za dobro raspoloženje uz raznovrsnu bogatu zakusku i po neku čašu žestokog pića ili vina iz Negotinske Krajine, pobrinuo se orkestar kluba “Hajduk Veljko”.

Razvezlo se i kolo, zapevane su pesme i nedeljno popodne je bivalo sve lepše.

Koliko se članovi Udruženja penzionera međusobno uvažavaju govori i lep gest odnosno njihova odluka da svom članu Novaku Gavriću, inače dugogodišnje reprezentativcu Zajednice na svim sportskim takmičenjima, koji je zajedno sa suprugom Ružicom uvek donosio medalje i pehare, uruče prigodan poklon. Gavriću je za dugogodišnje zasluge u radu Udruženja penzionera i Zajednice srpskih klubova Petković uručio džepni sat.

Posle lepe zabave dobro raspoloženi penzioneri i njihovi gosti otišli su kućama, čvrsto rešeni da novi susret bude što pre.

Godinama saradnici: Petković i Gavrić
Mihajlovčani: Dragiša Bukić, Đorđe Nicić, Dimitrije i Ljubinka Marinković sa predsednikom Petkovićem

Sat i Nataši

Da neko ne bi rekao kako su penzioneri zaboravili na lepotu i mladost, poseban žiri izabrao je najlepšu damu zabave. Nataša Paunović ponela je ovo laskavo nedeljno priznanje i za uspomenu dobila ručni sat.

Uspomena i za najlepšu “penzionerku”