pixabay.com

Nafta na Kosovu, kao najskuplja u regionu, postala je glavna tema nakon mnogobrojnih žalbi građana i sumnji da su kompanije zaključile tajni dogovor o povećanju cena, što je bio razlog da kosovsko telo za zaštitu konkurencije pokrene istragu protiv 16 kompanija i otkrije da su ostvarile i do 124 odsto profita.

Iz agencije koja se bavila ovom problematikom navode “da se kompanije pod istragom sumnjiče da su u periodu od januara do oktobra 2018. godine ostvarile profit od oko 9 odsto dok je u novembru zarada porasla na 60 odsto a u decembru skočila na čak 124 procenta”, piše Gazeta Ekspres.

Sumnja se da je situacija ista i kada je u pitanju prodaja nafte na malo i da je litar dizela na Kosovu prošle godine koštao 1 evro i 21 cent, a za benzin cent više.

Predsednik Kosovske agencije za zaštitu konkurencije Valjon Prestreši poručio je da će konačni nalaz, a nakon toga i konačna odluka, biti doneti za mesec dana i da će tada Agencija pozvati kompanije da daju svoje objašnjenje, prenose kosovski mediji.

3 COMMENTS

  1. Na kosovu je evro dizel 1,09 danas sam sipao a ima do 1,20€ na nekim pumpama gde je dobra lokacija pa je zato i jaca cijena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here