EPA/Kusthrim Ternava

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri ponovo je pozvao Vladu Kosova da ne odbacuje američki gasni projekat, a podržao je i uspostavljanje stalne američke baze na Kosovu, prenosi Koha.

Tahiri je posle sednice Predsedništva Skupštine, povodom izjave ministra odbrane Armenda Mehaja da je zatražio stalnu američku vojnu bazu na Kosovu, rekao da prisustvo američke vojske znači bezbednost i za Kosovo i za region.

On je, međutim, rekao da je američka vojska već prisutna i da vlada treba da se fokusira na to da ne odbaci gasni projekat.

– Vlada ne treba da beži od svojih obaveza u vezi sa ovim strateškim projektom. Prisustvo ovakvog američkog projekta nije dobro samo za ekonomiju naše zemlje, već i za našu bezbednost. Projekat koji premašuje iznos od 200 miliona dolara, osim što znači za ekonomiju, znači i za bezbednost – rekao je Tahiri povodom projekta gasovoda koji je odbacila kosovska vlada.

Naveo je da će naredni sastanak Predsedništva Skupštine biti održan početkom sledeće nedelje i da će biti odlučeno kada će sednica biti održana, u četvrtak ili petak.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here