Zašto nas boli tokom seksa?

0

Iako vam je neprijatno ove polne probleme nipošto ne smete da ignorišete

 

Nedostatak uzbuđenja

Ako žena nije raspoložena za seks, vagina je stisnuta i suva što nisu najbolji uslovi za partnerov penis i penetraciju. Najvažnija stvar koju tada možete da učinite, što ponekad može biti i najteže, je opustiti se.  I lubrikant može odlično da posluži kao pomoć. Ponekad ovaj problem nije samo psihičke prirode. Neki lekovi, kao što su antidepresivi, mogu smanjiti libido.

 

Porođaj

Bol se najčešće javlja nakon porođaja prvog ili drugog deteta, nezavisno od toga da li je žena rodila prirodnim putem ili carskim rezom. Žena može imati i osećaj da joj je vagina ‘rastegnuta’, zbog čega se ne oseća seksi i poželjnom, a smatra i da neće uživati u seksu kao pre porođaja.

 

Vaginizam

Vaginizam je seksualna disfunkcija o kojoj se retko govori. Reč je o neprijatnom osećaju stezanja vagine prilikom bilo kakve penetracija. Vaginalni mišići su stegnuti što penetraciju čini teškom, bolnom, a u težim slučajevima čak i nemogućom.

 

Vaginalne infekcije

Neke vaginalne infekcije kao što su hlamidija i herpes mogu da izazovu bolan polni odnos. Ako prilikom seksa osetite bol, a inače vam se to nije događalo, vreme je da posetite svog doktora. Nakon dijagnoze ginekolog će odrediti terapiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here