EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ambasade Nemačke o nesmetanom radu ruskih novinara u toj zemlji, podsetila na blokadu ruskih medija u Evropi i dodala da očekuje komentar Nemačke o slobodi govora.

“Juče mi je jedan Nemac poslao fotografiju televizijskog ekrana na kome se nalazi sledeći natpis: ‘Ovaj program je trenutno nedostupan. Radimo na uspostavljanju rada servisa. Uzrok problema nije vaša oprema’. Uzrok problema je blokada ruskih medija u Evropi. Taj čovek je želeo da gleda televiziju ‘Rusija’. Sa nestrpljenjem čekam komentare nemačke ambasade u Moskvi na temu slobode govora”, napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Ona je navela izjavu ambasade Nemačke u Moskvi koja je 3. juna saopštila da je tvrdnja o diskriminaciji ruskih novinara u Nemačkoj netačna.

Prema podacima ambasade u suštini je sve upravo suprotno i trenutno u Nemačkoj radi veliki broj ruskih novinara i to bez bilo kakvih ograničenja.

3 COMMENTS

  1. Mislim,
    u II svetskom ratu amerikanci su se ukljucili na stani zapadnih sila kako bi spasili Nemce od njihovog totalnog unistenja od strane rusa, ukrali su im naucnike nuklearne tehnologije i uzeli slavu pobede

  2. Da to je istina amerikanci su došli u evropu u drugom svetskom ratu da od hitlera preuzmu kadar i naučnike
    Nebrojeno ss oficira je dobilo izuzetne uslove života u americi
    CIA I FBI su stvarali hitlerovi oficiri to se može lako provjeriti
    I ako pogledate NATO strategiju ona je formirana na osnovu Hitlerovih iskustava u napadu na Rusiju, to oni takođe žarko žele , koriste ukrijnce azov nacisti su plaćeni od strane amerike ….

  3. “Zašto Nemačka ćuti?” Изнемели су. Остали су без речи. Није им све ишло по плановима кад су разрушли Југославију. У украјини је све пропало. Нацисти добијају по носу, да се више никад не опораве. Следећа реакција Шваба: Бацају се на под, ритају се, вриште и чупају се за косу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here