commons.wikimedia
Pripadnici Oružanih snaga BiH

Snimak koji danima šokira javnost bio je tema emisije “Dosije” na Alternativnoj televiziji.

Naime, na snimku Fadila Mujić otvoreno govori o zločinima nad Srbima u Kravici.

“I onda je došao taj sedmi januar. Svi smo imali iz porodice po jednog muškog vojnog sposobnog člana i Naser, naš komandant slavni, Alah da ga sačuva i nagradi od svih dušmana ovog svijeta, kaže: ‘strogo je naređeno ne smiju žene i djeca znati, pokvariće nam akciju. Sve isplanirano, mi ćemo ući, iznijeti hranu’. Dešava se da meni moj djever kaže ‘Fadila, idemo večeras na Kravicu, sopremi se’. Tako da je svaka kuća imala po jednog člana muškog koji je rekao ‘Idemo u Kravicu’. Kravica je za nas bila Amerika, obećana zemlja…. Tu su kolači, tu su sarme, meso, kupus… Ti si izbjeglica, ti nemaš šta da jedeš. Ideš i skineš jaknu sa sebe i prodaš, ako si imao, za dvije-tri kile žita, ali preživi. Ja ulazim, oni jedu i piju, ima i muških i ženskih, i starijih i mlađih četnika. Jednoga sam zapamtila. ‘Ajd živjeli meni’ i sarmu, a ja sarmu iz ruke jednu u usta, a drugu ispred njega u džep”, ispričala je ona na snimku.

“Čovjek ubija čovjeka, ne znaš ko je ko, grabiš otimaš”, dodaje ona.

Ovaj snimak šokirao je celokupnu javnost u Republici Srpskoj pa tako i Božicu Živković Rajilić, predsednicu Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

“Užas, nevjerica. Prva moja reakcija bila je, ‘je li to stvarno, je li to istina i gdje mi to živimo’. Zar je moguće da neko u javni prostor priča o svom razbojništvu i da svjedoči o zločinu nad srpskim narodom na najveći srpski praznik? I to 30 godina poslije rata. Ima li ovdje ikakva pravosudna institucija, ima li iko da čuje to?”, rekla je Živković Rajilić i dodala:

“Izuzetno mi je bilo teško. Podijelila sam to sa svojim članicama, većina ih se rasplakala. Kako čovjek može reagovati? Onda sam se ohladila i kažem ‘ovo je za suda, za tužilaštva'”.

Rajilićeva je podsetila na proteste nekoliko udruženja protiv Suda i Tužilaštva BiH.

“Vidite da naši protesti nisu bili bez veze. Ovo je još jedan od dokaza da Sud i Tužilaštvo rade jednostrano, pristrasno, u službi jedne strane”, dodala je Božica Živković Rajilić.

Emisiju “Dosije” možete pogledati OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here