EPA/ PETER POWELL
Džordan Henderson

Kapiten Liverpula Džordan Henderson otkrio je zašto prošle sezone nije razmenio dresove sa kapitenom Barselone Lionelom Mesijem, što je česta praksa.

Henderson je u polufinalu Lige šampiona na Nou Kampu prvi put igrao protiv Mesija, koji je sa dva gola predvodio Katalonce do pobede od 3:0.

– Nisam uoči utakmice pomislio “Oh, to je on”, ali nije upitno da je potpuno drugačije igrati protiv njega nego gledati ga na TV-u. Tako je brz. I onda onaj slobodnjak, ja još ne mogu da verujem da je pogodio. Mislio sam da će dodati loptu saigraču, da uopće neće šutirati. Alison je fenomenalan golman, ali nije imao šanse protiv perfektnog udarca – rekao je 29-godišnji Henderson.

Na kraju meča nije razmenio dresove sa kapitenom protivničkog tima.

“Ne, nikad to ne radim. Zašto? Dok sam bio u Sanderlendu, Roj Kin mi je rekao da ako zatražiš nečiji dres, izgleda kao da mu se diviš. Tu sam lekciju upamtio. Na kraju sam razmenio dres s Luisom Suaresom, dao mi je dres jer smo igrali zajedno u Liverpulu”.

Liverpul je u revanšu šokirao fudbalsku planetu pobedom od 4:0, a onda je u finalu u Madridu savladao Totenhem i postao šampion Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here