Zašto Snouden ne koristi ajfon? Ni smartfon?!

0

Reuters/S.L.
Snouden zna čemu sve može da služi "ajfon"
 

Snouden danas koristi "jednostavan mobilni telefon" i izbegava Eplove uređaje koji mogu da se tajno iskoriste za daljinsko prisluškivanje, kažeAnatolij Kučerna, advokat bivšeg NSA obaveštajca. On je za RIA Novosti rekao da je za Snoudena odluka da se kloni takvih tehnologija bila podjednako lična i profesionalna.

– Edvard nikada ne koristi "ajfon", on je dobio jednostavan telefon … "Ajfon" ima poseban softver koji se može aktivirati bez potrebe da vlasnik pritisne taster i može da prikuplja podatke o njemu, što je razlog zašto on odbija da koristi ovaj mobilni telefon zbog tih bezbednosnih razloga – rekao je Kučerena.

Usprkos Eplovim tvrdnjama da ima novu tehnologiju koju policija ne može da ugrozi, Snouden je pokazao da NSA može da kompromituje naše uređaje, čak i onda kada su isključeni.

Poslednje Snoudenovo otkriće pokazalo je da britanska bezbednosna agencija GCHQ skladišti hiljade mejlova novinara koji rade za neke od najvećih medijskih kompanija na svetu, kao što su BBC, Gardijan, Njujork tajms, Vašington post i drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here