Glavna urednica televizije RT i Sputnjika Margarita Simonjan smatra da su protesti u Belorusiji lična tragedija za Aleksandra Lukašenka.

Simonjanova je u intervjuu televiziji NTV izjavila da je ovo što se desilo u Belorusiji bilo šok za Lukašenka, jer on nije očekivao ovakve proteste, da protiv njega krenu ljudi koji su bili njegovi glasači, radnici, porodice koje su mu tepali „batka“.

– Ako ga nije iznenadila omladina, uvredili su ga IT stručnjaci kojima je on stvorio najbolje uslove za rad. Jako ga je pogodila situacija sa fabrikama, gde, ako ne većina, onda značajan deo se već pridružio tim protestima – dodala je ona.

Glavna urednica RT smatra da je za Lukašenka to što se dešava „prava tragedija“, čak je i tokom intervjua ruskim medijima sam pomenuo ovu reč.

– Sa druge strane, bio je tako vedar i veseo da je bilo razumljivo da on smatra sebe pobednikom u ovoj situaciji. On smatra da je ova pretnja prošla. On nije izgledao kao pre mesec dana kada je govorio: Ja stojim pred vama na kolena, kada se u njegovom glasu osetio očaj. Sada u njegovom glasu nije bilo očaja. On je čak vragolast, veseo. Gledao je vragolasto na devojku u zelenoj haljini – dodala je Simonjanova, opisujući utiske koje je ostavio Lukašenko za vreme intervjua koji je dao ruskim medijima, između ostalog i njoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here