EPA/Alessandro di Meo
Oliver Stoun

Slavni američki reditelj Oliver Stoun ocenio je da je ono što se dešavalo oko filma “Dara iz Jasenovca” – srpskog kandidata za “Oskara” donekle tipičan primer američkog uskog pogleda na svet, gde su Rusija i Srbija često predstavljeni kao propagandisti, a oni koji se bore protiv njih kao jedini koji polažu pravo na istinu.

– To nije fer i pošteno, ali tako nalaže “pravilnik” onih koji veruju da su superiorna bića – rekao je Stoun za “Večernje novosti”.

Na pitanje može li se biti politički neutralan u današnjem svetu i imati dobre odnose istovremeno sa SAD, EU, Rusijom i Kinom, kao što Srbija pokušava, Stoun je odgovorio da je to izuzetno teško.

– A, uostalom, šta je neutralnost? Često neutralan znači biti popustljiv i ne uvrediti nikog i ništa. Svet je definitivno u veoma osetljivoj fazi, bar je tako na Zapadu, gde svako jasno i čvrsto izraženo mišljenje može biti ocenjeno kao “bezosjećajno” ili nešto slično tome. Ovo je izuzetno teško vreme za filmske autore – ocenio je Stoun.

1 COMMENT

  1. Mr. Ston je svetska licnost on ima snagu i nacin da ispravi ovakovu nepravdu pa da i mi budemo uvazeni kao narod koji se samo brani ali srbija treba da mu financijski pomogne

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here