Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i direktor Organizacije Solidarnost za Kosovo Arno Gujon rekao je povodom mogućeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, da EU uvek poziva obe strane, i uvek je pozivanje na smirivanje strasti i tenzija obostrano, iako je Priština ta koja uvek podgreva situaciju.

– Zašto ne zovu Kurtija samo? Kako oni ne mogu da ih prisile i nateraju premijera Kosova da implementira i da uradi dogovoreno, kada Poljsku i Mađarsku kažnjavaju – rekao je Gujon.

Kako je naveo Srbija je suverena, i nikada ne treba da odustane od borbe za svoje ciljeve. Rukovodstvo je ispravno, i ne traži ništa od onoga osim onoga što mu pripada.

– Da li vi znate ijedju suverenu zemlju u svetu koja se odrekla svoje teritorije ili pogazila sopstveni Ustav – upitao je Gujon.

Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća AP KiM istakao je da je Vučić uvek bio spreman na sastanke i susrete sa Kurtijem i svima koji su neki predstavnici Prištine i albanske zajednice.

– Do tog susreta nije moralo da dođe. Kakve veze ima susret, ima toliko dana i nedelja da se reše stvari, po pitanju onoga što oni ne rešavaju, a potpisano je odavno. To se ne tiče Beograda, već Brisela i Prištine. Vučić sad treba da ih podseti na sporazum? – rekao je Anđelković.

Upitao je je l’ Beograd treba neki ustupak još da da?

– Srbi su izašli iz institucija, ne znam šta još treba da bude? Ovde nedeljama pokušavaju da nam proture priču o novom sporazumu. To je kukavičje jaje. Nema šta da razgovaramo o drugima, jer se to stalno radi – dodao je Anđelković.

Anđelković kaže da su Srbi rekli svoje dok se ne reše ključna pitanja vezana za automobile i ZSO.

1 COMMENT

  1. Bravo Mr Gujon, bravo! Konacno da neko da pametan savet Srbima. Sta ce nas predsednik u Briselu, da primi odgovornost za nesto sto nije nasa krivica. Ako predsednik Vucic ode u Brisel, sve ce biti jasno, da i On radi nesto nedozvoljeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here