Pexels.com

One će dati i srce i dušu onom koga vole. Sklone su tome da slepo veruju, brane, hrabre i veličaju onog koga vole. Žene su te koje ne stavljaju sebe na prvo mesto kada su iskreno zaljubljene. Mada bi trebalo.

Neretko se dešava da muškarac koji nije iskreno zaljubljen, iskoristi poverenje žene i ponaša se prema njoj veoma loše. Štaviše, muškarci znaju da budu veoma dobri glumci, i da zamažu oči svojim partnerkama do te mere da svi oko nje vide realnost, a samo ona i dalje misli da je u srećnoj vezi.

Samo žena koja ima dovoljno samopoštovanja može da proceni vezu u kojoj se nalazi i da odluči da li će ostati u njoj ili nastaviti dalje. Muškarci se brzo i lako zasite slabih žena koje pred njima padaju na kolena od svoje zaljubljenosti. Njima je potreban jednako dobar “protivnik” od kog će njihova kolena klecati.

Nedostatak zajedničkih interesovanja

Čak i ako su oba partnera na početku veze bila jednako zagrejana i želela da veza uspe, ukoliko među njima ne postoji niz zajedničkih interesovanja, njihova veza je osuđena na propast. Iako se suprotnosti privlače, ono što vezuje i drži na okupu dvoje ljudu jesu zajednička interesovanja. Ako muškarac krene da dovodi u pitanje sve čime se žena bavi i što voli, ona će otići čim uvidi da joj oduzima važan deo nje.

Nedostatak komunikacije je ono što ubija

Ženama je potrebno da sa nekim mogu da razgovaraju o svemu. Muškarac ne mora da bude njena nova najbolja prijateljica, ali pre ljubavnika mora da joj bude prijatelj sa kojim ona može da vodi smislen razgovor. Ako muškarac nikad nije voljan da sa ženom razgovara o važnim temama, daje joj dovoljno dobar razlog da se okrene i da ga napusti.

Fizička intimnost je ženama izuzetno važna

Ženama je fizička intimnost potrebna gotovo isto koliko i muškarcima. Ako muškarac ispunjava samo svoje potrebe za intimnošću, preskačući da ženu u toku dana pogleda blago, poljubi u prolazu, dodirne ili joj šapne nešto lepo, ona će se osetiti usamljeno, nevoljeno i definitivno će otići. Iako je seks prva asocijacija na intimnost, reč je zapravo o nečem mnogo dubljem, o izražavanju ljubavi putem fizičkog dodira.

Sebično ponašanje partnera je prešlo granicu

Ukoliko je muškarac uključen u aktivnosti u vezi samo kada mu one odgovaraju, pri čemu ženi daje šačicu ljubavi a uzima sve što ona ima, ona će početi da se oseća nezadovoljno i tražiće izlaz. Ni jedna žena ne želi da je muškarac sa kojim je u vezi tretira kao pogodnost.

Nesigurnost je poput otrova

Poput otrova koji sporo deluje, nesigurnost ubija svaku vezu. Ako je osoba nesigurna ona negativne vibracije projektuje prema osobi sa kojom je u vezi. Ako je muškarac taj koji odaje utisak nesigurnosti, to je nešto što malo koja žena želi kraj sebe. Svakoj je ženi potreban čvrst oslonac u životu i zato nije veliko iznenađenje da će zbog nesigurnosti otići.

Previše laži

S vremena na vreme svako do nas pomalo slaže. Sitne laži se vremenom pretvaraju u sve veće i truju odnos. Ako je veza između dvoje ljudi izgrađena na poverenju, i muškarac je taj koji sve baca u vatru svojim lažima, žena će pokupiti svoje slomljeno srce i otići.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime