Zatvoren 38. FEST

0

 

Članica žirija Dubravka Lakić istakla je da je nagrada dodeljena za "znalačku režiju i snažan psihološki portret ljudi sa društvenih margina". Ona je podsetila da je ovaj film snimljen u koprodukciji Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući se, Šmit je izjavio da je "ovo nagrada koja ohrabruje, kako glasi i slogan ovogodišnjeg Festa".

"Mislim da je bitno što je film nastao u koprodukciji i mislim da je to put kojim treba dalje ići. Naša su tržista mala i samo zajedno možemo napred", rekao je on.

Uoči projekcije pred više stotina gledalaca poklonili su se hrvatski producent Stanislav Babić i popularni glumac Rene Bitorajac, a od članova ekipe iz Srbije saradnica na scenariju Vladislava Vojnović, dizajner zvuka Ognjen Popić i koproducent Miloš Spasojević (Luks film).

 

"Metastaze" su prethodnih dana prikazane u Dvorani kulturnog centra Beograda, gde je održan program "Evropa van Evrope", sa ukupno osam filmova. U konkurenciji su bili i filmovi iz Srbije, Rusije, Jermenije, Ukrajine, Turske, Albanije i Izraela.

Na FEST – u, koji je počeo 19. februara, prodato je oko 90.000 karata, a na festivalu je prikazano 63 filma na 230 premijernih i repriznih projekcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here