Zatvoren put smrti: Mladi neće moći kolima na Adu Huju

0

Printskrin/TV N1
Deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice zatvorio je “Beograd put”
 

 

Jedan automobil u subotu rano ujutru sleteo je sa puta na Adi Huji i pao na obalu Dunava. Nesreća se dogodila kod istog mesta gde se krajem novembra utopilo troje mladih kad su BMW-om upali u reku.

Mateja Krdžić (19), koji nije bio pod dejstvom alkohola, najpre je udario u parkirano vozilo, a zatim sleteo niz nasip do samog nivoa vode.

Srećom veća tragedija je izbegnuta, pošto su putnici i vozači samo su ugruvani.

21. novembra desila se stravična nesreća, kada je na istom mestu sleteo auto sa šestoro mladih.

Troje mladih utopilo, a troje je preživelo. Među njima bio je i sin Olje Bećković.

Siniša Mali: Zatvoren deo kritičnog puta ka Adi Huji

Deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice zatvorio je juče “Beograd put”, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

– To je divlji, nekategorisani put koji je probijen pre više godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i Luka Beograd. Njegovo održavanje nije u nadležnosti grada, ali uprkos tome, prethodnih nedelja aktivno se radilo na pronalaženju rešenja da se taj put obezbedi – rekao je Mali.

On je dodao da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture u sredu dostavilo Gradu rešenje o zatvaranju tog dela puta za saobraćaj, na osnovu koga je Sekteratijat za saobraćaj dao nalog JP "Beograd put" da se to i realizuje.

Mali je dodao da je Grad imao rok od 30 dana da postupi po tom rešenju, a nakon poslednje nesrećeapreduzeta je hitna akcija kako do sličnih nezgoda na toj nelegalnoj deonici ne bi više nikada došlo.

– Danas sam razgovarao sa predsednikom opštine i članom veća zaduženim za saobraćaj koji će razgovarati sa vlasnicima lokala koji se nalaze na ovoj lokaciji. Oni će u dogovoru sa opštinom i Lukom Beograd, koji su vlasnici zemljišta na kojem se nalazi put, morati da nađu način kako da se obezbedi ta saobraćajnica – rekao je Mali.

Grad Beograd je, kako je zaključio, spreman da pomogne opštini tako što će Sekretarijat za saobraćaj uraditi projekat, nakon čega će opština moći da preduzme sve mere u cilju povećanja bezbednosti na tom delu puta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here