Zatvoren sajam automobila u Beogradu

0

Lupšić je, u izjavi Tanjugu, rekao da tome treba dodati još oko 15.000 poslovnih posetilaca, koji nisu kupovali ulaznice i dodao da je reč o izuzetno dobroj poseti, s obzirom na loše vremenske uslove.
 

Jedan broj izlagača je prethodnih dana izjavio da su razmišljali da li upšte da se pojave na Sajmu, s obzirom na lošu sitiuaciju na tržištu automobila i da su u mnogim zemljama otkazane takve priredbe i izrazili zahvalnost Beogradskom sajmu što je učinio maksimalne napore da imizađe u susret sa nižom cenom izlagačkog prostora.
 

Sajam posetilo oko 100.000 ljudi

Lupšić je rekao da je takav psotupak Sajma razumljiv s obzirom na okolnosti i da su sada svi zadovoljni, s obzirom da će to ove godine biti jedini sajam te vrste u širem regionu, pa je privukao veliku pažnju i puiblike i poslovnih ljudi.
 

On je dodao da će se rezultati sajma i u pogledu prodaje i u pogledu sklapanja novih poslova, tek videti u narednom periodu i da je sada rano o tome govoriti.
 

Proteklih dana na sajmu se predstavilo 370 izlagača koji su prikazali 47 novih modela, od kojih 38 premijerno, ali kupci su se uglavnom opredlijivali za jeftinija vozila, a mnogi od njih tražili su ona koja koja mogu da kupe za keš.
 

Zaziranje od kredita, zbog nestabilnog kursa bilo je vrlo vidljivo, mada se većina izlagača potrudila da na samim štandovima ima predstavnike banaka i lizinga,
koji su nudili vrlo povoljne uslove.
 

Prodavci u većini slučajeva nisu želeli da se izjašnjavaju o tačnom broju prodatih vozila, što ukazuje na činjenicu da je prodaja nije bila velikog obima, mada su oni ukazali da najveću prodaju očekuju neposredno posle sajma, jer su sajamske propuste produžili još neko vreme na svim svojim prodajnim mestima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here