Foto: MN Press
FK Partizan

Golman Proletera Nikola Petrić izabran je za najboljeg igrača 16. kola Superlige Srbije, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Novosadski Proleter odigrao je nerešeno sa Partizanom u Humskoj, a najzaslužniji za to je golman Petrić, koji je zaustavio čak deset udaraca u okvir svog gola.

Najvažnija od tih odbrana je zaustavljen udarac sa ”bele tačke” najboljeg strelca lige Rikarda Gomeša, a u izjavi za Telegraf Petrić objasnio kako je do toga došlo.

–  Kod penala sam znao da će šutirati poluvisoko u moju levu stranu. Jednostavno, ja sam ove sezone pet puta odbranio udarce sa bele tačke. Tri puta u Kupu, jednom protiv Radnika za pobedu i sada Rikardu. a to sve skautiram sa svojim trenerom Vojislavom Lukićem koji zaista skautira igrača na najvišem mogućem nivou. I hvala mu puno na tome, pomaže mi da budem bolji. On mi je rekao: “Sačekaj Rikarda do kraja, kada bude prišao lopti šutiraće na tvoju levu stranu. Samo ga sačekaj do kraja i odbranićeš mu penal.” Tako je i bilo na kraju – rekao je Petrić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here