Ruska teniserka Marija Šarapova uložila je veliki novac u kuću u Kaliforniji koja je uređena u japanskom stilu i koja odiše ukusom i luksuzom u svakom smislu. 

Nekadašnja teniserka jedan deo u kući posvetila je kuglani na podzemnom nivou trospratne kuće i upravo je ovaj deo njoj bio jedan od najvažnijih kada se sve planiralo.

– Ovo je najveće iznenađenje mog doma, često se sa prijateljima spustim ovde na kuglanje – rekla je Šarapova, koja je tri godine provela u planiranju gigantskog zdanja, koje ima pogled na Malibu i Palos Verdes.

Trospratna kuća nalazi se u blizini okeana: Šarapova ima odličan pogled na poluostrva Palos Verdes i Malibu, međutim vila Šarapove ne izgleda kao tipična kuća u blizini plaže.

Uostalom, njena unutrašnjost nije američka, već u japanskom stilu. To je zato što je za Šarapovu važan maksimalni prostor.

– Ne mogu da podnesem zatrpane sobe. Po mom mišljenju, to je nezdravo. Ako nešto ne koristite, jednostavno vam nije potrebno. Pa zašto ga skladištiti? – objasnila je lepa Ruskinja.

– Bila sam opsednuta procesom gradnje kuće. Dešavalo se da sa turnira direktno odem na radove ili u kancelariju arhitekte, kako bih do detalja sve videla, ili bih otišla do proizvođača kuhinja. To je bio moj projekat i nisam želela da ispustim ni najmanji detalju celom procesu gradnje – otkrila je Šarapova.

Na ulazu će vas dočekati francuska stolica iz 1960-ih, japanska vrata, a sve je lično birala Šarapova.

– Putovala sam širom sveta i uživala na brojnim lokacijama, ali moj dom je moj apsolutni favorit, verujem da bi tako trebalo i da bude – kaže lepa Maša.

Bašta Marije Šarapove nije ispunjena bojama. Ona voli skromne zelene travnjake i plavu vodu u bazenu. Ipak: unutrašnjost kuće Marije Šarapove ne može se nazvati dosadnom.

Uostalom, domaćica i dizajnerski tim koji su joj pomogli da prikupi antikvitete iz celog sveta.

– Imam stvari iz Azije, Afrike i mnogih evropskih zemalja. Podsećaju me na moja putovanja – kaže Marija.

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here