Okupljanje građana na još jednom protestu “1 od 5 miliona” počelo je kao i svake subote ispred Filozofskog fakulteta u centru Beograda.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i transparente među kojima su i “Filozofski – istorija”, “Pošta – poštarima, stranke – političarima”, “Ne trebaju nam PUPS-ovci, trebaju nam stručnjaci”.

Potpisana je peticija Vojnog sindikata Srbije, kojom se traži “poništavanje Vulinovih (ministar odbrane Aleksandar) nezakonitih akta”. Među okupljenim građanima su i lider pokreta Dveri Boško Obradović i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, prenosi N1.

Ispred Filozofskog fakulteta prvi se obratio glumac Branislav Lečić, koji je ponovio zahteve protesta:

– Tražimo ostavke državnog vrha, smenu rukovodstva RTS, uslove za fer izbore i nećemo odustati – ponovio je on.

Sa razglasa je puštena himna Srbije “Bože pravde”.

Istoričar Čedomir Antić takođe se obratio građanima:

– Na ovom mestu, kod Filozofskog fakulteta je pre više od veka stigla je demokratija. Pre 27 godina ovde su takođe bili neki ljudi, koji su se borili za demokratiju. Sad nas pitaju: Za šta se borimo? Mi kažemo, borimo se za demokratiju. Mi svoj put znamo, stotine hiljada građana u stotinu gradova u Srbiji znaju šta žele. Oteraćemo ovu vlast mirno – rekao je on.

Miodrag Simović, jedan od organizatora, je govorio sa “kamiona” navodeći da sada šeta više od 100 gradova širom Srbije i da je narod pokazao da se “Srbija umiriti ne može”.

Sedamnaesta po redu protestna šetnja je sa platoa krenula Makedonskom, kroz Svetogorsku i Takovsku ulicu sve do Vlade.

U Takovskoj se povorka zaustavila ispred zgrade RTS-a, gde je održan još jedan “Dnevnik slobodne Srbije”. Sa kamiona je novinar Smiljan Banjac čitao vesti ,”Dnevnika slobodne Srbije”.

Građanima ispred RTS-a obratio se i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu zakonitosti i ustavnosti.

Redari protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu ogradili su trakom na kojoj piše “Počelo je” ulaz u zgradu Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici i stepenište koje vodi ka Aberdarevoj ulici.

Na asfaltu je ispisan datum 13. april, za kada je zakazan skup u Beogradu.

Građani su se okupili u Nemanjinoj ulici, kod zgrade Vlade, gde im se obratio  glumac Branislav Lečić. On je zakazao sledeće okupljanje za 6. april i najavio šetnju do TV Pink.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here