Tanjug
Jedna od ranijih sednica Kriznog štaba

Sedica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa koronavirusom, završena je nakon nešto više od sat vremena, a medicinski deo Štaba i dalje zaseda, kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi.

Kako saznaje Tanjug, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju.

Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Sednica Kriznog štaba počela je danas oko podne u Palati Srbije.

U okviru Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane Covidom-19 zatražili su danas da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica, saznaju Novosti.

Oko ove tačke, kako prenose naši izvori, nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.

Podsetimo, Krizni štab je danas imao sednicu, zbog sve alarmantnije epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.

– Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih – istakao je predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here