Tanjug

Skupština Srbije završila je današnji rad usvajanjem odluke o prestanku funkcije članovima Republičke izborne komisije iz prethodnog saziva i imenovala nove članove, a za predsednika je ponovo izabran Vladimir Dimitrijević.

Među 17 članova RIK-a je i generalni sekretar skupštine Veljko Odalović, ali i Miladin Kovačević, kao predstavnik Republičkog zavoda za statistiku, koji je takođe bio član i u prethodnom sazivu.

Za sekretara RIK-a imenovan je prethodni generalni sekretar skupštine Srđan Smiljanić, a za zamenika sekretara Branko Marinković.

Smiljanića i Marinkovića poslanici su danas imenovali i za zamenike generalnog sekretara Skupštine Srbije Veljka Odalovića.

U obrazloženju odluke se navodi da su njih dvojica uspešno obavljali funkciju generalnog sekretara, odnosno zamenika generalnog sekretara u prethodnom mandatu, a imenovani su po hitnom postupku kako bi se što pre dovršio proceš konstituisanja organa parlamenta.

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za danas, a raspravom o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima nastaviće u ponedeljak.

Predlog zakona o ministarstvim podnelo je 167 poslanika Poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu”, a prema tom aktu nova vlada imaće 21 ministarstvo.

Tri nova resora su Ministartstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Posle usvajanja zakona o ministarstvima, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izneće poslanicima svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta.

Prema ranije predviđenoj dinamici, glasanje o Predlogu zakona o ministarstvima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Sastav nove vlade trebalo bi da bude poznat posle sednice Predsedništva SNS koja je zakazana za nedelju, 25. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here