EPA/Clemens Bilan

Kompanija „Nord strim 2“ završila je radove na polaganju cevi gasovoda „Severni tok 2“ u nemačkoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni, javila je agencija DPA pozivajući se na kompaniju.

Radovi na deonici dugoj 2,6 kilometara u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Nemačke započeli su 5. decembra, a dozvola nemačkih vlasti važila je ceo decembar.

Agencija DPA navodi da sada predstoje radovi u vodama Danske koji bi mogli započeti sredinom januara sledeće godine. Tamo bi radove trebalo da obavlja brod „Fortuna“ uz podršku drugih brodova.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, javio da administracija Donalda Trampa namerava da uskoro usvoji novi paket ograničenja protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“. Istaknuto je da ograničenja verovatno neće biti usmerena na vladu ili zvaničnike.

Pre toga je kompanija „Gasprom“ saopštila da je kopnena deonica cevovoda spremna za puštanje u rad. Građevinski radovi na kopnenom delu u Rusiji nalaze se u završnoj fazi.

„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje koji će se isporučivati od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here