EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

“Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa”.

To je navodno deo presretnute komunikacije uhapšenog Gorana Pantovića (43) sa jednim od pripadnika kavačke kriminalne grupe, koja je u posedu crnogorske policije.

Plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

Pantović je juče ujutru lišen slobode zbog likvidacije Mojkovčanina – Zorana Ašanina (65).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da su pripadnici policije rešavajući taj slučaj došli do saznanja da je potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožen život od strane Slobodana Kašćelana i njegove grupe, a zbog njihovog prošlonedeljnog hapšenja.

Abazović nije hteo da komentariše te navode MUP-a.

“Vijestima” je rečeno da je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala, o tom slučaju obavestio premijera, ministra policije i šefa ANB-a. Sa činjenicama je upoznat i EUROPOL.

Nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbednosnih službi, Abazović je u nedelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog gde je boravio u službenoj poseti.

– Tokom rada sa stranačkim kolegama, stigla je informacija o njegovoj ugroženosti, nakon čega mu je policijsko obezbeđenje odmah pojačano i promenjen mu je plan rada za drugi deo dana, odnosno hitno su ga prevezli u Podgoricu – kazao je izvori.

Iz MUP-a Crne Gore tvrde da saznanja koja su prikupili ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da preduzmu aktivnosti na ugrožavanju života Abazovića.

– U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića -saopšteno je iz resora kojim rukovodi Sergej Sekulović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here