Zbiližila ih humanost

0

 

Prema rečima Bobana Krstića, blagajnika KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" sav prihod od prodaje ulaznica, pića i donacije, ukupno 2.157 evra, biće uručen Srbiji i Republici Srpskoj.

Kao gost nastupila je i ruska grupa Rusinke, koja je otpevala nekoliko ruskih pesama. Pred oko 200 gledalaca veoma lepo i na nemačkom jeziku program je vodila Dijana Đinđić, a melodijom "Tamo daleko" i "Topdžijskim kolom" program je otvorila talentovana violinistkinja Dajana Paunović.

Posle toga su nastupala folklorna udruženja naizmenično igrajući igre iz Srbije i Republike Srpske, a program je bio sastavljen iz dva bloka.

– Ovo je humanitarni koncert za poplavljena područja u Srbiji i Republici Srpskoj, a glavni organizatori su koreografi ovih udruženja. Na jesen ćemo organizovati još jedan humanitarni koncert – izjavio je Jadranko Lešić predsednik KUD-a "Sveti Nikola".

– Prihod ćemo podeliti na dva dela i poslati u Srbiju i Republiku Srpsku. Ovo smo organizovali na brzinu za desetak dana a na jesen ćemo to organizovanije da uradimo. S obzirom da smo imali malo vremena za reklamu relativno sam zadovoljan sa posetom – kaže Miroslav Milojević, predsednik KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj".

– Vrlo brzo smo sve uradili kako smo mogli i nadam se da smo uspeli. Ovaj humanitarni koncert nas je ujedno i zbližilo, sva četiri udruženja i gledaćemo da svake godine održavamo ovakav koncert – kaže za "Vesti" Zoran Marinković predsednik KUD-a Kolo.

– Večeras smo uz naše koreografije i nastupe pevačkih grupa prvi put otpevali jednu pesmu zajedno sa KUD Kolo što nismo do sada to praktikovali – kaže Mihael Pupovac, predsednik KUD-a Zavičaj.

 

Priznanje gradonačelniku

Na binu je pozvan i Gotfrid Brendle, gradonačelnik Altaha, koji je dobio prikladno priznanje, jer je dajući salu na korišćenje za ovaj koncert i grad Altah učestvovao u humanitarnoj akciji. On je zahvalio na priznanju i zaželeo našem narodu u Srbiji i Republici Srpskoj brz oporavak od poplava.
Među gostima je bio i novi sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Feldkirhu jerej hadži Nikola Balović, koji je takođe pozvan na binu. On je pozdravio sve prisutne i održao prigodan govor na nemačkom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here