Zbližava Rumu i Alfhauzen

0

R. Lukić
Novi projekat u novoj godini: Željko Dragić
 

Dragić, koji korene vuče iz okoline Modriče u Republici Srpskoj, odrastao je u Langenhagenu, a poznat je po osnivanju organizacije Pomoć za mladi život i doprinosu u bratimljenju Langenhagena i Bijeljine.

Njegova organizacija je osnovana kao humanitarna, a aktivnosti su se vremenom proširile i na razmenu mladih. Delujući u tom pravcu stotine mladih iz Nemačke boravilo je u više mesta u BiH, Srbije i Crne Gora, a folklorna grupa Semberija iz Bijeljine već je posetila i Alfhauzen.

Dragić je u programu za ovu godinu predvideo da kontakte između Alfhauzena i Rume podigne na nivo saradnje gradskih uprava i pravoslavnih, katoličkih i jevrejskih verskih i kulturnih institucija. Cilj je da se između Rume i Alfhauzena uspostave bliski odnosi kakvi su već izgrađeni između Bijeljine i Langenhagena. Za ovaj projekat Dragić već ima podršku "Fridrih Ebert fondacije", a očekuje i podršku nemačke ambasade u Beogradu.

– Ljudi se bolje razumeju ako se bolje poznaju, a susreti mladih različitih vera i kultura od neprocenjive su vrednosti za poboljšanje odnosa među državama i narodima – kaže istoričar i politikolog dr
Željko Dragić, počasni građanin Bijeljine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here