EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ

Predsednik Rusije Vladimir Putin nakratko je razgovarao sa svojim francuskim kolegom na izlazu iz crkve Sen Sulpis, na kojoj je završen ispraćaj bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka.

Putin je oko dva minuta razgovarao sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, nakon čega je krenuo prema svom automobilu.

Predsednik Rusije neće učestvovati na ručku koji organizuje Jelisejska palata, a na kojem će biti šefovi država i vlada koji su došli na ispraćaj Žaka Širaka, javio je list „Parizijen“.

– Prema informaciji Jelisejske palate, predsednik Rusije Vladimir Putin neće posetiti predviđeni ručak u palati zbog svojih obaveza – piše list.

Ceremonija opraštanja od Širaka održana je u crkvi Sen Sulpis u Parizu. Na događaj su došli prijatelji političara, Makron sa suprugom Brižit, francuski premijer Eduar Filip i članovi francuske vlade. U Pariz je takođe stiglo više stranih delegacija. Rusiju predstavlja predsednik Vladimir Putin.

Širak je umro 26. septembra u 86. godini. Bio je predsednik Francuske od 1995. do 2007. godine, 18 godina bio je gradonačelnik Pariza.

5 COMMENTS

  1. Mslim da bi izbegao susret sa onim crvenim saksofonistom, Klintonom. Pitam se nije li ovaj Klinton potomak onih klintonovih konjokradica sa kojima se borio Vajat Erp u obračunu kod ok korala?

  2. Serbona-
    Ma ja znam Putin nosi uvek u svom depu najboli zacin za svoje jelo to je tajna on ne jede svaki sljam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here