Francuski teniser Žil Simon ponovo je iskreno govorio o situaciji u svetu tenisa, a posebno o Rodžeru Federeru za kojeg smatra da je jedinstven. 

Iskusni Francuz je govorio za “L’Ekip” povodom objavljivanja svoje knjige “Sport koji vas čini ludim”.

Iako Simon priznaje da je ljubitelj lika i dela Rodžera Federera, ima zanimljivo mišljenje o stanju za koje je odgovoran Švajcarac.

– Nemam ništa lično protiv Federera, ali imam protiv slike koju imamo o njemu – rekao je Simon za “L’Ekip” i nastavio:

– Decenijama unazad se veruje da bi mladi teniseri trebalo da se ugledaju isljučivo na Federera. I on je, zbog svog stila, svoje agresivnosti, svojeg samopouzdanja, opravdao takva mišljenja. Zbog njega smo izgubili 20 godina!

Ne morate biti “Rodžer Federer”, ističe 35-godišnjak iz Nice, nekada šesti, a sada 58. teniser sveta.

– U Francuskoj svi žele Rodžera Federera: Treneri, roditelji… Oni ne shvataju da je Rafael Nadal osvojio toliko Grend slem titula (20) radeći nešto potpuno drugačije – objašnjava Simon.

Federer ima isto Grend slem trofeja kao Nadal (tri više od Đokovića), a trenutno je i rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP rang liste (iako je Đokoviću taj rekord praktično zagarantovan u martu 2021).

– Zbog svega toga bi bilo dobro kada bi Rodžer izgubio svoje rekorde. Onda bismo konačno mogli da vidimo i ostale – dodaje Žil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here