Karmelo Entoni će biti trejdovan u Čikago Bulse, a američki novinari pišu da će ubuduće Hjuston Roketsi imati pravo na srpskog košarkaša Tadiju Dragićevića koga je još 2008. draftovala Juta.

Dok je nosio dres Crvene zvezde Tadija Dragićević je izabran kao 53. pik na Draftu 2008. godine, a Juta ga je njegova prava trejdovala Dalasu četiri godine kasnije. U 2014. godini Meveriksi su prava na njega prosledili Čikago Bulsima u trejdu u kom je bivši igrač Roketsa Greg Smit postao košarkaš Dalas Meveriksa.

Karijera Tadije Dragićevića je daleko od NBA lige, a on je osim Zvezde igrao za Albu, rimsku Lotomatiku, Budućnost, Efes, Strazbur, Aris, prošle sezone za Giresun, a od ove je u španskom prvoligašu Breoganu.

 

 

Još jedan igrač sa Balkana je obuhvaćen ovim trejdom. Radi se o Marku Todoroviću na koga će prava sada polagati Bulsi. Njega je na Draftu 2013. izabrao Portland, a dve nedelje posle toga je prava na njega prosledio Hjustonu. Todorović je član Huventuda gde je i počeo profesionalnu karijeru, a bio je igrač Barselone i Himkija.

Inače u ovom trejdu najveći problem ima Džejms Naneli. Njemu je istekao desetodnevni ugovor sa Hjustonom i on nije mogao da dobije produžetak ugovora jer su Roketsi potpisali Keneta Farida. Hjuston je naime želeo i Nanelija u timu, ali kako Karmelov trejd nije mogao da procesuiran danas jer kancelarija NBA lige danas ne radi tim iz Teksasa je Džejmsa morao da oslobodi. Ovo se nije svidelo Majku Dantoniju, treneru Hjustona koji je poručio da takva situacija nije fer.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here