Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da bude održan 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije korona virusa, saopštili su organizatori u ponedeljak uveče.

– Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton – kaže se u saopštenju Beogradskog maratona.

Organizatori su ranije poslali dopis Kriznom štabu sa predlogom kako bi trka mogla da izgleda, poštujući sve epidemiološke mere, gde bi se trčala samo glavna trka, bez pratećih akcija.

Navode da su nekoliko meseci ozbiljno i predano radili na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Kovid-19, i da su bili spremni da pristupe organizaciji događaja na odgovoran način.

U ponedeljak je, zbog pandemije korona virusa, otkazan i 29. Zagrebački maraton, koji je trebalo da bude održan 11. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here