Tanjug/AP

Zbog incidenta u rafineriji OMV-a u Švehatu pokraj Beča na aerodromu se osećaju prvi problemi – u snabdevanju kerozinom.

Incident, koji je onesposobio glavno postrojenje za destilaciju sirove nafte, i time odložio ponovni početak rada rafinerije, nakon remonta započetog 19. aprila, doveo je, prema pisanju avio portala “Ostrijenvings”, do ograničenja u snabdevanju kerozina.

“Zbog mehaničkog incidenta u rafineriji OMV je snabdevanje kerozinom trenutno ograničeno. Da bi se smanjile posledice po aviosaobraćaj, sve kompanije se mole da izbegavaju punjenje goriva, ako je to operativno moguće”, poruka je bečkog aerodroma puštena preko internog komunikacionog sistema za pilote.

Ukoliko dopunjavanje goriva iz operativnih razloga ne može da se izbegne, onda bi prilikom sletanja u Beču trebalo da bude što više goriva u avionu, dodaje se u poruci.

OMV ukazuje da se radi o meri predostrožnosti, jer postoji mogućnost problema u snabdevanju kerozinom.

Inače austrijska vlada je, kako bi osigurala snabdevanje gorivom, zbog odlaganja ponovnog pokretanja rafinerije, oslobodila strateške rezerve dizela i benzina.

Iz OMV navode da još nije moguće predvideti kada će rafinerija ponovo početi normalno da radi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here