Barselona se nalazi u teškoj situaciji, klub je pred finansijskim kolapsom, na izlaznim vratima je glavna zvezda tima Lionel Mesi, ekipa se muči u svim takmičenjima ove sezone, a trenutno nema ni zvaničnog rukovodstva, jer su izbori zakazani za 7. mart.

Đoan Laporta, jedan od glavnih kandidata za novog predsednika Barse, izašao je pred medije i tim povodom se dotakao aktuelne situacije oko Lionela Mesija, koji je već počeo da uči francuski jezik, kao i ostali članovi njegove porodice, što je shvaćeno kao korak ka potpisivanju za PSŽ na leto.

Podsetimo, Mesiju na leto ističe ugovor i moći će da bira gde će da nastavi karijeru, a novi klub neće morati da plaća obeštećenje za njega.

– Barsi su hitno potrebni predsednik i odbor za donošenje odluka. To svi znaju. Klub mora da bude u mogućnosti da Mesiju da dobar predlog, kako bi ga razumeo i prihvatio. Razumeo bih svaki Leov odgovor. On mora da zna kakva je situacija u klubu i ovo je hitno.

– Situacija se konsolidije, a on je slobodan da pregovara sa drugom klubom, a Barsa je bez predsednika. PSŽ sebi dozvoljava da javno kaže da želi da potpiše Mesija. Barsa to ne može da dozvoli, jer je to nepoštovanje. A još više što to dolazi od kluba i države koji preskaču pravila. Na ovome takođe moramo da radimo sa UEFA i FIFA – rekao je Laporta.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime