Zamenik direktora policije austrijske pokrajine Štajerske Aleksander Gaiš premešten je na novu dužnost zbog oštrog razgovora sa kolegom, koji je dežurao na telefonskoj centrali policije, samo zato što ga nije prepoznao.

Razgovor visokog funkcionera policije dospeo je do medija, nakon što se više od dva meseca ništa nije učinilo u ovom slučaju.

Gaiš je, u razgovoru, bio zaprepašćen što policajac koji je dežurao nije znao da je on zamenik direktora policije i pretio mu je disciplonskim merama.

Telefonski razgovor te, nakon objave u medijima, dospeo je na analizu kod Ministarstva unutrašnjih poslova, a dok se ne donese procena da li je bilo nedoličnog ponašanja Gaiš je premešten u Saveznu službu za strance i azilante u Leobenu.

Ministarstvo, međutim, ne sprovodi istragu samo oko nedoličnog ponašanja visokog oficira policije, već i traži lice koje je razgovor prosledilo medijima.

Inače Gaiš je već poznat javnosti, pošto je na dužnosti direktora policije Graca 2005. opisao jedno traženo lice sa „ciganski tip”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here